Україна, м. Дніпро 
вул. Робоча 87
Телефон: (066) 738 9865
Email: ddmsh_6@i.ua

Дніпровська міська рада
Департамент гуманітарної політики
Дніпровська дитяча музична школа №6
імені В. І. Скуратовського

О ДДМШ №6 імені В. І. Скуратовського

Дніпровська дитяча музична школа №6 імені В. І. Скуратовського створена у 1953 році в м. Дніпро.

Існуючий педагогічний склад музичної школи сформувався в 90-і роки, коли час змусив всі установи культури шукати нові форми і методи роботи. Новий стиль керівництва в області естетичної освіти визначив основні напрямки розвитку музичної школи, а саме:

-Реформування навчально-виховного процесу і збереження всього найкращого, що напрацьовано в попередні роки;
-Збереження педагогічного потенціалу колективу;
-Зростання професійного рівня навчання;
-Розвиток дитячого колективного музикування і широка культурно-просвітницька діяльність.
За цей час в школі збереглися і активно працюють всі відділи: фортепіанний, народний, струнний, духовий, музично-теоретичний.

На першому міському конкурсі „Сузір’я муз Дніпропетровська” у 2011 році  дитяча музична школа №6 імені В. І. Скуратовського м. Дніпро стала переможцем у номінації „Краща школа естетичного виховання”.

В школі навчають грі на музичних інструментах: фортепіано, скрипка, віолончель, баян, акордеон, домра, гітара, труба, кларнет, саксофон, флейта, ударні інструменти. Додатково учні відвідують заняття з ритміки, вокалу та історії мистецтв. У школі працюють три оркестри і 17 творчих колективів різних форм та напрямків. Серед колективів та солістів школи переможці престижних музичних міжнародних конкурсів в Чехії, Франції, Італії, Великобританії, Польщі, Іспанії, лауреати міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів та фестивалів.
 
Найбільш відомі колективи:

Ансамбль скрипалів «Vivat, music!» - володар Гран-прі конкурсу ім. К.Діттерса (Чехія) та конкурсу камерних  ансамблів «Граємо разом» (Париж), володар 1  премії конкурсу  “Чито ди Пезаро” (Італія) став переможцем міського конкурсу „Сузір’я муз Дніпропетровська” в номінації „Кращий дитячий музичний колектив”. В травні 2011 р. ансамбль скрипалів «Vivat, music!» ДДМШ №6 імені В. І. Скуратовського завоював Гран-прі в Лондоні на Міжнародному конкурсі «GB Dance and Music Festival 2011».

Ансамбль домристів «Каприс» - лауреат 2 премії конкурсу слов’янської музики (Белгород) та 3 премії конкурсу «Відкрита Європа» (Москва), переможець міського конкурсу «Музична веселка» та конкурсу української музики та співу ім. А. Штогаренко.

Оркестр народних інструментів «Пролісок» - володар Гран-прі міського фестивалю "Музична веселка", конкурсу української музики ім. А. Штогаренка і лауреат конкурсу «Відкрита Європа» (Москва). Нещодавно повернувся з гастрольної поїздки по Франції. Колектив виступив з сольними концертами в 16 містах, нагороджений дипломом Всесвітнього фестивалю фольклорних колективів в м. Конфолан, який проводиться під патронатом ЮНЕСКО. У травні 2011 року оркестр отримав Гран-прі Міжнародного фестивалю "Балтійська феєрія" (м. Санкт-Петербург).

Джаз-оркестр «Little Bаnd» - лауреат та неодноразовий учасник Міжнародного фестивалю "ДЖАЗ НА ДНІПРІ", лауреат фестивалів "ДЖАЗ НАД МОРЕМ" (2012, 2015, 2016, 2017 роки - 1-місце, Приз глядацьких симпатій, ГРАН-ПРІ), фестивалів «ДНIПРОВСЬКІ СУРМИ». Оркестр веде активну концертну діяльність з різними програмами: "ПАРАД ОРКЕСТРІВ", "ДЕНЬ МІСТА", джазові концерти у м. Дніпро. Керівник оркестру Володимир Марховський - відомий музикант, диригент, аранжувальник, педагог, який виховав не одне покоління прекрасних джазових лідерів.

Оркестри школи:
- Естрадно-симфонічний оркестр, керівник Микола Рожко;
- Оркестр народних інструментів «Пролісок», керівник Андрій Коритний;
- Джаз-оркестр «Little Bаnd», керівник Володимир Марховський.

Ці колективи є учасниками філармонічної програми «Парад оркестрів». Оркестри підготували багато концертних програм. Їх почули не лише шанувальники музики міста Дніпро. Оркестри неодноразово виступали у Києві і Донецьку, Вінниці та Хмельницькому, Кривому Розі, Вільногірську, Жовтих Водах, Павлограді, Запоріжжі, Маріуполі і Бердянську. Оркестри стали лауреатами міських, обласних, Всеукраїнських, Міжнародних фестивалів.

Ансамблі та оркестри музичної школи беруть активну участь у районних, міських і обласних концертних заходах, гастролюють по містах України, двічі брали участь у звітних концертах Дніпровської області у м. Києві. Щорічно кращі творчі колективи та солісти виступають у ПК Машинобудівників з концертною програмою «Новорічний сюрприз» та у Будинку органної та камерної музики з програмою «Парад надій».

Візитна картка нашої школи - концертна програма «Парад оркестрів» в якій беруть участь наші оркестри!
 
З ініціативи творчих колективів ДДМШ №6 ім. В. І. Скуратовського була розпочата концертна програма «Парад оркестрів». Творче кредо програми - популяризація народних, струнних, духових інструментів. Мета програми - розвиток дитячого колективного музикування, яке формує у дітей навички і прийоми ансамблевої та оркестрової гри, музичне виховання наших учнів, формування і розвиток естетичних поглядів, художнього смаку. У складі оркестрів учні школи, молоді педагоги та випускники нашої школи. Неодноразово програма «Парад оркестрів» була показана слухачам у ПК Машинобудівників, театрі ім. Горького, театрі ім. Т. Шевченка і отримала широку популярність серед професіоналів і любителів музики Дніпра. За минулі роки в оркестрах відбулася не одна зміна складів. Репертуар став різноманітним і сучасним, але незмінним залишився високий професійний рівень колективів, талановиті педагоги-диригенти, їх оригінальні аранжування, написані спеціально для цих оркестрів і найголовніше - творче натхнення юних виконавців.

За роки існування школи більше 2000 дітей отримало початкову музичну освіту. Доля багатьох з них пов'язана з музикою. Серед випускників музичної школи №6 імені В. І. Скуратовського лауреати Міжнародних конкурсів, солісти оркестрів країн СНД та Європи, викладачі та директори музичних шкіл.

Контакти

Телефон: (066) 738 9865
Email: ddmsh_6@i.ua

АДРЕСА

вулиця Робоча, 87
Дніпро, Дніпропетровська обл.
Україна

Графік роботи

пн-пт: 08:00–21:00
сб: 08:00–19:00
нд: 08:00–19:00